Piet, Snot en Pet

foto Al een week loop ik te snotteren. Sinds twee dagen zitten mijn holten vol en zijn mijn darmen volledig van streek. Gisteren moest ik – op internationale vrouwendag notabene – toegeven dat ik echt ziek was. Ik word goed verzorgd door mijn lieven en tussen het slapen en stomen en de toiletbezoeken door las ik net het mailtje van Piet: wil jij ook meedoen? Omdat het niet altijd serieus hoeft te zijn 😉  Vier vragen heeft hij voor me. En het hoeft niet serieus te zijn. Komt goed uit.

Een hoofd vol watten is namelijk niet bevordelijk voor een serieuze en heldere blik op de wereld. Alhoewel: ik vraag me ook in deze staat nog steeds af hoe er sprake kan zijn van totale winst van links terwijl Groen Links zetels verloor. Ook kan ik me niet meer voor de geest halen wanneer ik iemand – vóór Lousewies – het woordje ‘pet’ heb horen zeggen. Volgens mij was dit rond dezelfde tijd dat ik mijn moeders werkgeefster ‘mieters’ hoorde zeggen, en dat was begin jaren ’80 al reuze uit de mode. Maar goed. De lijsttrekker van D’66 kwam pas op haar 18e in Nederland wonen, en spreekt dus heel keurig Nederlands, ook in tijden van groot verlies. Eigenlijk heel prettig, een verademing haast. We verliezen, en dat is pet….

Vakantie…
Snottersnot…kom op Daan, het verzoek van Piet ligt te wachten. Hij heeft me getagd, gelinkt, whatever, en ik moet vier vragen beantwoorden, en foto’s plaatsen van mijzelf in een vakantie. Vakantie! Zon! Waar blijf je! Dood de virussen! Geef mij licht! Verlos mij van het snot!

Opdracht (in het kader van het Taggen): Beantwoord de vier vragen (vetgedrukt) en stel een nieuw ‘getagd’-lijstje samen.

Wat is je favoriete zomeroutfit (met foto’s):
foto
Het maakt de meiden niet uit welk weer het is, als kleding maar makkelijk zit en als er maar andere kinderen zijn!
foto
Voor mij geldt hetzelfde! (al zie ik er in een zomers jurkje ook heel gezellig uit).

Favoriete vakantiebestemming: 
De vakantie begint bij de voordeur. Bus volladen met kinderen, kisten, muziek en eten&drinken en het is begonnen! Vakantie is rijden tot je wilt stoppen. Vaak al in Twente of in Friesland, soms pas in de Eifel(D) maar het is ook al eens voorgekomen dat het busje de Pyreneeen over is gekropen. Braaf busje. Wij kunnen overigens goed tegen regen…
 
Favoriete zomerliedje:  
Overdag, als we rijden: alles van Bert&Ernie (met Paul Haenen en Wim T. Schippers). Hoogtepunt is het liedje ‘wat een gedonder is het weer’, wat de meiden voorgoed van een mogelijke angst voor onweer heeft afgeholpen. Tussendoor de verzamelbandjes en cd’s  (want je moet kinderen muzikaal ook opvoeden) met daarop onze alle honderd goed (van Radiohead tot Velvet Underground, van Portishead tot the Hip, van Anouk tot Trijntje Oosterhuis, van Nynke Laverman tot Astor Piazola en nog veel meer).
 
Favoriete vakantiebezigheid: iedere dag doen waar we zin in hebben. Fietsen, zwemmen, koken, de natuur in, in het bos struinen, op terrasjes hele grote ijscoupes eten en reuzenomelets (met drie hele dooiers en kaas) en thee drinken. En de meiden spelen graag met andere kinderen.

Na 5-en:  Vuurtje stoken, uitgebreid eten, flesje wijn op tafel, toetjes, nog even spelen, en als zij slapen samen bij het vuurtje met een glaasje wijn of een borreltje. En de eerste sigaret/sigaar van de dag maakt het helemaal af.

De volgende ‘getagden’ zijn (en vertel het door, ik heb nu echt geen puf meer!)

Ramirezi
Betulanordica
Croisabel
Sjaalman

Met ‘dank’ aan: Piet en De Bloghut

Voordaan, 9 maart 2006

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

15 Reacties

  1. Avatar van Helena
    Mooi @Voordaan! Voel je je inmiddels al wat beter?
    Leuk die foto van je dochter samen met jou!

  2. Avatar van wilma
    En, gaat het alweer een beetje? Deerne, ik hoppe da’j gauw weer better bint, dat snotter’n dut n mens neet geerne. (volgens mij is dit wel postmodern Twents, lieve Daan, maar dat maakt neet zo völle oet) groet van Wilma

  3. Avatar van Sjaalman
    @ Daan, op je gezondheid!! Dank je voor de tag! Wat een leuk initiatief.
    Onze Bert en Ernie favorieten zijn ‘zoek de zeep’ en ík ben mijn kleine hondje kwijt’. Geweldig!

  4. Avatar van Voordaan
    Hee Croisabel! Heftig hoor! Tijd voor een luchtig blog! Over de zon! En vakantie! rustig aan doen hoor….

  5. Avatar van anoniem
    Lieve Daan,
    Kreeg je berichtje, hier om half tien ’s avonds, nog op kantoor, na zware Rwandafilm en een beetje stresserig volle avond, ik kom heel snel weer naar je blog om zo snel mogelijk te kijken wat ik kan doen!!!!!!
    Beterschap!!
    Liefs uit London…………..Cr.

  6. Avatar van Motek from Space
    ik hoest en proest en blaf en grom…is de ene kou over komt de andere er weer aan…IK WIL ZONNNNN!;-)

    beterskap en laten we maar wachten tot na het weekend wat de zon betreft..

  7. Avatar van Voordaan
    Ben weer even boven water: wat leuk, dank voor de reacties! En Alice: Graaf Tel is inderdaad geweldig, BasIs: Dank! Ga ook weer bij jou kijken voor plaatjes van die kleine! (En natuurlijk ook voor andere verhalen maar ja, het is wel erg leuk, zo’n VK baby).
    En ja; vanavond hoorde ik de merels heel erg hard tsielpen…Heel bemoedigend!

  8. Avatar van Alice
    Bert en Ernie zijn geweldig!
    Ookal moet ik zeggen dat Graaf Tel ook heel aardig is. ‘Wat kan je doen in het donker in bed, ….’
    Schitterend!

    Maar ok, heel veel beterschap!
    hoorde jij ook de vogeltjes al heerlijk aan hun avondliedje zo vlak voor de zon onderging? Bemoedigend.

  9. Avatar van Isis Nedloni
    Nou, zeg…dat heb je goed weten op te lossen terwijl je ziek bent! Veel beterschap en natuurlijk weer veel overeenkomstige overlappingen te bespeuren!
    ; )))) Goed uitzieken!!!

  10. Avatar van Berbara
    Da’s ‘pet’ zeg dat je ziek bent, ik hoop dat je ‘mieters’ snel weer beter bent!

  11. Avatar van moonfairy
    Lieve Voordaan, laat ik je wat moondust sturen om snel heel snel beter te worden, beeterschap en liefs, Moonfairy

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield