Ontbloggen

Hoe bereid je je als blogger voor op een week vakantie? In januari dacht ik: dat word afkicken. Nu weet ik: dat word het niet. Even een week alleen maar genieten van de Limburgse heuvels, thermen, steden en platteland. Even een week niet om het uur checken of er nog een nieuwe reactie op dat ene blog is gekomen. Verplichte kost zou het moeten zijn: een weekje even helemaal niets. Ontbloggen. Doen jullie dat ook wel eens? Ik lees het graag als ik terug ben, woensdag 10 mei. Want de laptop, met wireless modem, mag niet mee! Van mezelf welteverstaan, al vermoed ik dat mijn huisgenoten er ook blij om zijn.

Ondertussen kunnen jullie kijken naar mijn uitzicht de komende week: Zuid-Limburg. En er komt straks vast een blog: hoe overleef je Limburg als Tukker? Maar misschien gaat mijn volgende bijdrage alleen maar over rust. De skeelers zijn gepakt, net als de zwemkleding en de wandelschoenen. Boeken gaan mee, en heel veel goede zin. Tot volgende week!
Voordaan, 2 mei 2006

Over Daan Westerink 515 Artikelen
pedagoog (MEd), rouwdeskundige, docent en onderwijsontwikkelaar, publicist, mediator, trainer en social media expert.

22 Reacties

  1. Avatar van Trullenhoedster
    En, beviel het ontbloggen in limbo? Ach, je was al een beetje aan het afkicken, toch? In elk geval had je er mooi weer bij.
    groetjes & liefs uit Nimwegen (ook bijna limburg, eigenlijk, fiets je zo naartoe;))

  2. Avatar van fran
    Ach het was zo slecht nog niet
    wat ik deed
    soms gewoon stoppen en je log wegflikkeren
    werkt heel ontnuchterend
    ik ben weer begonnen
    want de cursus start pas over 6 weken
    en ik heb een digi gekocht
    en foto’s gemaakt
    alch op log gepleurd
    geniet
    en kom maar fris weer terug
    en succes met de voorbereidingen
    voor je interviews voor je boek
    groef

  3. Avatar van nicole
    Hoi Daan,
    Fijne vakantie! Lees je bijdrage altijd met plezier en heb besloten om me zelf ook in de bloggers-wereld te gaan begeven. Ik zie je de 27e?

  4. Avatar van Ramirezi
    Ha, daar heb ik (jong) een jaartje gewoond (Valkenburg), mocht toen altijd graag met de motor door de heuvels scheuren (liefhebberijen kunnen veranderen…). Probeer niet bij alles dat je overkomt te denken; "Hé, dat is een leuk onderwerp voor een blogje.." Dan komt het helemaal goed…

  5. Avatar van Guus
    @app Dat schrijf jij..? Iemand die er tijdens een paasweekend drie of vier blogs uit de (half jaar)oude doos op pleurde? Als men het bloggen tijdens een week vakantie niet mist is de vraag waarom men er nog mee zou doorgaan? De gedachte dat het blog niet zonder je "wijsheid" kan? Of kan men niet zonder die aandacht?

  6. Avatar van evy
    @ voordaan

    Ach ook in limburg wordt geblogd. Maar ik kan je limburg aanbevelen. Relaxte mensen, prachtige natuur, lekker eten en drinken(het is de tijd van de asperges!). Veel toeristen wanen zich hier in het buitenland. Als je maar Hojje zegt als je ergens weggaat is het allemaal goed te doen. Een variant op het brabantse houdoe. Zoiets als: hou je goed of het ga je goed. In Utrecht en omstreken zeggen de doei. Wat weer gewoon dag betekent. Vind ik ik het hojje toch persoonlijker.

  7. Avatar van Phelan
    Dag Voordaan,
    Net begonnen lees ik over ontbloggen – komt vast in Van Dale t.z.t.
    Ik zit nog in het inblogstadium, maar ga over een poosje ook ergens heen waar geen internetcafe te vinden is, vrees ik. Heerlijk, zo’n verse verslaving, zeg ik nu nog.
    Geniet van de blommen, over een week moet je weer ontblommen, dat valt vast mee. 🙂

  8. Avatar van jacob hesseling
    Ach een week zonder: is bloggen niet net als sex of gewoon vijf slagroom soezen achter elkaar. Je begint met: ik kan niet zonder , dan nou ja een dag moet kunnen , daarna nu maar even niet, vervolgens het is belangrijk maar ik eet nu soezen en daarna…ach wil je alleen nog de broodnodige variatie.
    Persoonlijk kom ik daarna altijd weer bij roggebrood met kaas terecht. Jij gaat daarvoor naar Limburg een verstandige keuze.
    Ben benieuwd of je echt van die (Kou)berg af gaat skeeleren . Goede vakantie en veel plezier toegewenst. zooooeffff ….. 🙂

  9. Avatar van ali cirillioglu
    Nee, stiekem naar een internetcafe, stikt ervan, misschien wel eentje in uw hotel kamer, u ontkomt er niet meer aan, wij volgen u bloggend en 🙂
    Veel Plezier, Gegroet en Selam…

  10. Avatar van Rob
    ’t Is net Twente met heuvels, Daan… en met een dialect dat nog moeilijker te volgen is. Veel plezier!

  11. Avatar van Vod
    Veel plezier. Ik ga er over 3 weken een weekje tussen uit en in de grote vakantie 3 weken. Dan zal het misschien lastig worden, een weekje lijkt me heerlijk. Maar ik ga ook zeker mijn laptob niet meenemen.

  12. Avatar van Solvejg
    Lieve Daan, veel plezier! En ontbloggen komt voor mij pas in de ‘grote’ vakantie 🙂 Tot volgende week!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.




WordPress Anti-Spam door WP-SpamShield